Vår, sol, värme och ett trevligt hotell i Karlstad!

De senaste dagarna har vi haft besök av den riktiga solen, som spridit sina strålar och värmt upp luften. Inget är så vackert som Karlstad en solig vårdag. Kom hit och upptäcka den magiska staden sedan vila upp dig på ett trevligt hotell.

Solen för Karlstad betyder mycket mer än den älskade himlakroppen i centrum av vårt solsystem. Här kommer två intressanta fragment av Karlstads-historien som visar vilken tät anknytning staden har till solen.

Eva-Lisa Holtz - Sola i Karlstad

Sola i Karlstad

Karlstadsborna är kända för sitt varma och soliga sinne. Det är ett arv från den glada värdshusvärdinnan Eva-Lisa Holtz som drev sitt egna värdshus i Karlstad på 1700-talet. Genom sitt sprudlande humör och varma bemötande blev hon vida känd under namnet Sola i Karlstad.

Karlstad logotyp

Symbolen för Karlstads kommun

När barnboksillustratören Lasse Sandberg kom till Karlstad på 50-talet så började han rita glada solar för att han tyckte människorna hade sol i sinnet. En av dessa solar blev sedan symbolen för Karlstads kommun. Den glada solen visar att Karlstad är en lite gladare kommun där invånarna har ett glatt och öppet sinne och där solen skiner lite oftare än på många andra platser.

Karlstad förtjänar flera dagar av din tid att upptäcka och njuta av ordentligt. Du kan informera dig om stadens sevärdheter och aktiviteter på hemsidan på Karlstads kommun och/eller Värmland officiella besökssidan.

Efter att du har planlagt ett program för din resa finns det inget annat att göra än ordna ett rum på ett trevligt hotell i Karlstad. Låt oss underlätta ditt val!

Gästrecensioner betygsättning för Hotell Nova

Hur våra gäster bedömer
Hotell Nova i Karlstad

Väldigt fräscht, nyrenoverat
Modern inredning
Jättefint rum
Sköna sängar
Välstädat
Väl tilltagen frukostbuffé
Mycket rena allmänna ytor
Trevlig personal