Elbilsladdning för våra gäster på Hotell Nova

Nu blir det enklare för dig som elbilsägare att övernatta hos oss på Hotell Nova. Vi erbjuder elbilsladdning på vår parkeringsplats. Laddstationerna är enkla att använda och passar alla laddbara bilar.

Du behöver inte boka tid för laddning utan du laddar enkelt vid ledigt ladduttag. Du ska betala endast för elen och parkeringsplatsen ingår i priset.

Parkera enkelt och tryggt

Våra laddstationer är uppsatta och sköts av den oberoende laddoperatören Pair, som samarbetar med Soltech Energy för att utforma rätt laddlösning anpassad för er anläggning. Pair använder laddboxar från DEFA som är störst i norden på laddlösningar, laddboxarna är anpassade för nordiskt klimat och har en prisbelönt driftsäkerhet.

Ni som hotellets gäster kan känna er trygga för att Pair sköter drift och support för laddningsstationer och de är redo att hjälpa er vid behov.

Priser och betalningsalternativ

Pair Recharge är appen som erbjuder ett smidigt sätt att ladda elbilar. Genom att använda Pair Recharge kommer användarna kunna hitta sin laddplats, påbörja laddning och betala direkt i appen.

Pair använder sig av Stripe för hantering av korttransaktioner. Stripe är världens mest använda lösning för digitala korttransaktioner. Varje transaktion slutförs med BankID och kunden får sina kvitton lagrade i appen.

Laddningen kostar 5kr per kilowattimme.

Laddinstruktioner

  1. Ladda ner appen Pair Recharge i Appstore eller Google play. Det görs genom att skanna QRkoden på laddstationen eller via webben.
  2. Skapa ett användarkonto och följ anvisningarna i appen.
  3. Ange laddstationens ID SWE000XX.
  4. Fyll i registreringsnummer och kortuppgifter.
  5. Anslut laddkabeln till laddstationen, sedan till bilen och tryck på starta laddning i appen.
  6. Avsluta laddningen genom att koppla bort laddkabeln från bilen.

Laddningshastighet

Laddboxarna ger 22kW. Vid laddning av två bilar samtidigt ger boxen 11kW per laddpunkt.

Laddkabel som du kan använda

Vid normalladdning måste du alltid använda Typ 2-laddkabel.

Problem med laddningen?

• Kontrollera att kabeln sitter korrekt både i bilen och boxen.
• Tänk på att vissa bilar kräver att exempelvis dörrarna är upplåsta innan laddning kan starta. Rådfråga bilens manual vid osäkerhet.
• Sitter laddkabeln fast när laddningen är klar, testa att låsa och sedan låsa upp bilen.
• Kontrollera att betalkortet är öppet för internetköp.

Vid problem kontakta Pairs support 036-330 00 90