Handgjutna stearinljus – presenttips från Hotell Nova

Även om det nu ljusnar allt mer kan det vara mysigt att tända ett ljus, som sprider sitt skimmer på kvällen. Du som kommer till receptionen på Hotell Nova i Karlstad får se ett brett utbud av handgjutna stearinljus.

Vi erbjuder våra gäster att köpa vackra stearinljus eftersom vi tror att ingenting skapar en lika inbjudande atmosfär som ett levande ljus. Lågan av ljuset belyser rummet och skapar en lugn atmosfär. Det kan även ta bort spänningen från kroppen som samlats under dagen. Att tända ett ljus är ett sätt att skapa lugn och ro för själen.

Intressant historia om stearinljus

Handgjutna stearinljus från Sagoljus

Att mänskligheten har använt sig av någon form av ljus sträcker sig mycket långt tillbaka i tiden. Vi har historiska bevis på att det redan under 500-talet f.kr, var vanligt att det tillverkades ljus av animaliskt fett eller talg i Rom.

Eulachon - ljusfisk

I norra Nordamerika, från Oregon till Alaska, använde urbefolkningen den torkade Eulachonfisken till belysning. Fisken kallades även ”ljusfisk” som torkades, maldes och sedan tändes.

Ljus av bivax

Att framställa ljus från animaliska fett medförde vidrig lukt under tillverkningsprocessen. Under historien, i flera europeiska länder, har det förekommit att ljustillverkningen blivit förbjuden eftersom människorna som bott i området har hört sina röster på grund av lukten. Som följd, har tillverkarna tvingats byta ut sitt material till bivax.

Unika stearinljus för alla tillfällen

Ljusförsäljningen är en fin service för dig som vill shoppa någon unik present för dina nära och kära eller för dig själv. Ett vackert ljus i passande färg och form kan vara en stilig prydnad i ditt hem.

Stearinljus - Sagoljus

Samtliga ljus är handgjutna och tillverkas av en hantverkare i Sverige under märket Sagoljus. Materialet är 100 procent stearin som är en naturprodukt och anses vara säker för din hälsa.

Spets på ytan av stearinljuset

Välj bland de fina handgjutna stearinljusen från Sagoljus och beundra den vackra spetsen på ytan när ljuset brinner ner. 

Presentförpackning för handgjutna stearinljus från Sagoljus

Presentförpackningen, som alltid ingår i priset, höjer helheten till en attraktiv och elegant produkt.

Observera att det inte är tillåtet för våra gäster att tända ljus på hotellrummet på grund av brandsäkerheten!

Hela sortimentet av Sagoljus finner du på deras hemsida eller på Facebook.