Kalvholmen Karlstad – perfekt resmål för motorsportälskare

Karlstad är en perfekt stad för att uppleva spännande bil- eller motortävlingar. Kalvholmens Motorstadion som ligger i den södra delen av Karlstad ger plats för flertal olika tävlingar året runt. Här kan du njuta av crosskart, rallycross och folkrace.

Motorstadion har flertal banor som ger möjlighet att tävla och/eller träna på olika nivåer i olika åldersgrupper.

Om du är motorsportälskare och inte vill missa chansen att besöka Kalvholmens Motorstadion gå till hemsidan av Svesk Bilsport, där du kan finna mer information om de kommande tävlingarna.

Kalvholmen Motorstadion i Karlstad

Kalvholmen Karlstad – Crosskart

Crosskart är en bilsport som körs med en liten specialbyggd bil på samma bana som rallycross och folkrace. Karossen är tillverkad av kolfiber, glasfiber eller plåt. Den kraftiga stålrörsburen är mycket säker och skyddar föraren på effektivt sätt.

Tävlingarna består av korta, täta heat på tre-fyra varv beroende på banans längd. Efter tre kvalomgångar går de snabbaste vidare till final. Redan vid 9 års ålder kan man börja tävla i lägsta motorklassen.

Crosskart Kalvholmen

Kalvholmen Karlstad – Rallycross

Rallycross är en mycket populär hastighetstävling med specialutrustade bilar på en 1 km lång bana. En tävling består av ett eller flera heat med fem eller sex bilar, där starten är mycket viktig. Rallycross bilarna kan vara vilken sort och modell som helst, men vanligast är relativt små bilmodeller.

Rallycross är en ganska dyr sport eftersom det kostar enormt mycket att bygga om och trimma bilen för att lämpa sig till en tävling. Hela banan ses från läktaren och därav är Rallycross en mycket publikvänlig tävling. Både intensiv och spännande såväl för förare som åskådare.

Rallycross Karlstad

Kalvholmen Karlstad – Folkrace

Folkrace är en mycket populär bilsport i Sverige, som kom från Finland för ca 40 år sedan. Folkrace körs med äldre vanliga bilar på banor av grus eller asfalt med en hastighet som inte överstiger 80 km/h. Av säkerhetsskäl måste bilarna ha skyddsbur och föraren ha skyddsutrustning som är flamsäkert och godkändes för folkrace.

Karlstads Motor Club-Bil är arrangörer av folkrace på Kalvholmens Motorstadion. Mer information finner man om de aktuella evenemangen på deras Facebooksida.  

Folkrace på Kalvholmen

Motocross Motorstadion

Förutom Kalvholmens Motorstadion har Karlstad en annan populär motorstadion för motocrossälskare som sköts av Karlstad MX & Enduro. Den ligger norr om Karlstad vid väg 62.

De har flertal banor av olika karaktär:

 • Liten rundbana för små cyklar.
 • Aktivitetsbana för nybörjare.
 • Endurobanan som är 4,5 km lång och innehåller skogsparti, sandhav och ett par rejäla uppför och nedförsbackar.
 • Stora crossbanan som är 1740 m lång och har stora höjdskillnader.
Motocross bana i Karlstad

Vad är Motocross?

Motocross är en sport som ger dig en upplevelse av fart, spänning och adrenalinkickar. Föraren bör ha total kontroll över sig själv och sin motor för att ta sig igenom banan och undvika en olycka. Motocross genomförs på en bana som är antingen jord, grus eller sandbelagd. Banan har ett antal kurvor och hopp som gör racet attraktivt för tittarna också.

Motocross

Att bo på Hotell Nova i Karlstad

Efter en spännande dag vill du säkert spendera kvällen med dina vänner och diskuteraom dagens händelser i en avslappnad miljö. Till sist längtar du efter inget annat som en bekväm säng för att koppla av.

Hotell Nova levererar allt du behöver efter en händelserik tävlingsdag.

 • Hotell Nova i Karlstad erbjuder dig ett modernt och prisvärt boende med god service.
 • På markplanet ligger hotellets rymliga reception, lobby och matsal.
 • Hotellet har ett brett sortiment av drycker.
 • Frukost ingår alltid i rumspriset.
 • Rena och fräscha hotellrum med bekväma sängar.
 • Fri parkering framför hotellet.
 • Fritt wifi i hela hotellet.
Hotell Nova reception
Hotellets reception, lobby och matsal

Lätt att ta sig till Hotell Nova

Hotell Nova är beläget i stadsdelen Våxnäs, som ligger nära E18 vid Trafikplats Våxnäsmotet.

Kalvholmen Motorstadion ligger endast 6 km från Hotell Nova. Körtiden med bil är ca 10 minuter. Det betyder att det är enkelt att ta sig dit på en tävlingsdag.

Det är också enkelt att nå Hotell Nova från Enduro Motorstadion eftersom då det enbart tar 10-12 minuter med bil via väg 61. En fördel är att du inte behöver köra igenom hela staden för att komma till hotellet.


Vill du få en upplevelse som du aldrig glömmer? Kom till Karlstad på en motortävling!
Vill du vistas på ett trevligt hotell? Kom gärna Hotell Nova i Karlstad!